inel-argint-cu-piatra

Mărimi pentru bijuterii din argint. Cum afli ce mărime porți la inel, brățară sau colier?

Mărimi pentru bijuterii din argint. Cum afli ce mărime porți la inel, brățară sau colier?Vrei să-ți cumperi un inel din argint însă nu știi ce marime porti? În randurile de mai jos vei afla cum sa-ti afli mărimea inelului potrivit.

Cum să afli ce marime porti la un inel din argint?

Pentru a afla marimea potrivita, trebuie sa urmezi 4 pași simpli.

Mai intai trebuie sa faci rost de o bucata de hartie cu o lungime de aproximativ 10 cm. Asigura-te ca ai la indemana un creion și o rigla. Înfășoară bucata de hartie în jurul degetului (la baza acestuia).

Atenție: degetul pe care îl măsori trebuie sa fie acela pe care vrei sa porti inelul.

  1. Asigura-te ca panglica de hartie îți vine bine pe deget, dar, de asemenea, trece și peste nodul acestuia.
  2. Marchează cu creionul locul în care se închide cercul format din panglica de hartie.
  3. Scoate apoi hartia de pe deget, intinde-o drept și măsoar-o cu rigla din capat până în punctul pe care l-ai marcat cu creionul. Notează lungimea panglicii in cm sau mm. Rotunjeste numarul.
  4. Verifica tabelul de mai jos pentru a afla care este mărimea inelului potrivit pentru tine. Tine cont insa și de modelul inelului pe care vrei să-l cumperi, dar și de forma degetului. Dacă vrei să-ți cumperi un inel lat, trebuie sa stii ca acesta trebuie sa “joace” putin pe deget, sa nu vina fix.
Dimensiunea aferenta circumferintei
Circumferinta degete
Marimea 4 47 mm
Marimea 4,5 48 mm
Marimea 5 49 mm
Marimea 5.5 50 mm
Marimea 6 52 mm
Marimea 6.5 53 mm
Marimea 7 54 mm
Marimea 7.5 55 mm
Marimea 8 57 mm
Marimea 8.5 58 mm
Marimea 9 60 mm
Marimea 9.5 61 mm
Marimea 10 62 mm
Marimea 10.5 63 mm
Marimea 11 65 mm
Marimea 11.5 66 mm
Marimea 12 67 mm
Marimea 12.5 68 mm
Marimea 13 70 mm
Marimea 13.5 71 mm
Marimea 14 73 mm

Recomandari:

  • Nu te baza pe o singura măsurătoare. Masoara-ti degetul de minimum 2 ore. Astfel, nu vei risca sa plătești în plus pentru micsorarea, mărirea sau returnarea inelului.
  • Se recomanda ca aceste măsurători sa fie făcute seara și nu dimineața, deoarece la finalul zilei,degetele sunt ușor umflate. Daca iti masori degetul dimineața, s-ar putea sa descoperi ca inelul comandat te strânge sau chiar nu-ti intra deloc pe deget.
  • Dacă te afli intre mărimi, alege mărimea mai mare. În cazul în care inelul se dovedește a fi prea mare, poate fi micsorat, fără probleme.
  • Temperatura de afara poate influența marimea degetelor. Frigul poate duce la subtierea degetelor, în timp ce caldura poate duce la umflarea lor.
  • Dacă inelul pe care vrei să-l cumperi este îngust, iar tu ai un deget foarte subțire, fără noduri pronunțate, ar fi bine sa optezi pentru un inel mai mic cu jumătate de mărime. Totuși, trebuie sa te asiguri ca va intra pe deget, până la baza acestuia.

 

Cum afli marimea bratarii

Pentru a afla ce marime porti la bratara de argint preferata, trebuie sa-ti masori incheietura mainii. Pentru a face aceste măsurători, infasoara snurul în jurul incheieturii mainii. Marchează cu un pix locul în care se suprapune snurul.

Întinde apoi snurul și masoara-l din capat pana in locul marcat cu pixul. Astfel, vei afla lungimea bratarii potrivite pentru mana ta. Dacă dorești să-ți cumperi o bratara cu pietre, trebuie sa ții cont și de diametrul acestora, și, evident, de grosimea lantisorului.

De exemplu, dacă circumferinta incheieturii tale este de 16 cm, iar tu vrei să-ți cumperi o bratara cu pietre prețioase, al căror diametru este de 1,2 cm, dimensiunea totala a bratarii trebuie sa fie de aproximativ 20 de centimetri.

De asemenea, poți sa-ti masori o bratara pe care o ai deja și care îți vine bine, pentru a afla cati centimetri trebuie sa aiba bratara pe care o vei cumpara.

Cum afli mărimea colierului

Folosește un șnur pentru a afla cati centimetri trebuie sa aiba colierul potrivit pentru tine. Masoara apoi lungimea snurului cu o rigla. Formula pe care trebuie sa o utilizezi pentru a determina marimea potrivita este următoarea:

3.14 x diametrul pietrelor + circumferinta (in cm) gatului = lungimea lantului

Lungimea colierului diferă și în funcție de modelul ales. Dacă vrei să-ți cumperi un colier cu pandantiv mare, ține cont și de lungimea acestuia.

Dacă vrei să-ți cumperi un colier format din mai multe lanțuri, verifica lungimea fiecărui lantisor.

In tabelul de mai jos, gasesti lungimea colierelor standard pentru copii si adulti.

Marime Descriere
35 cm
colier  pentru copii
40 cm
colier la baza gatului
45 cm
colier pentru adulti
50-60 cm
colier tip cocktail
75 cm
colier tip Opera / de seara

Marimea potrivita a cerceilor

Inainte de a cumpara o pereche de cercei, trebuie sa știi ce modele te avantajeaza. Modelul potrivit de cercei, diferă în funcție de forma fetei, tunsoare etc.

La fiecare pereche de cercei de pe site-ul nostru este menționată și mărimea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.