cartea-tata-bogat-tata-sarac

Tata bogat, tata sarac. Educatia financiara in familie.

Tata bogat, tata sarac este o carte publicata in anul 1997 de catre Robert Kiyosaki si Sharon Lechter. Sprijina importanta educatiei financiare, a indepedentei si a cresterii bogatiei prin investii in active, imobiliare, precum si in initierea si detinerea afacerilor si cresterea inteligentei financiare (IQ-ul financiar). Cartea este scrisa sub forma unui set de parabole bazate pe experienta de viata a lui Kiyosaki.
Plotul

Titlul cartii se refera la cele doua influente masculine principale pe care Robert le-a avut cand a fost copil. Tatal sau, figurativul “tata sarac”, a avut o slujba constanta, in timp ce “tatal bogat”, cel al unui prieten, a condus o multime de afaceri.

Cea mai mare parte a cartii este povestita din perspectiva autorului care a avut de invatat de-a lungul timpului de la “tatal bogat” despre cum poate face bani si de asemenea, din acest context, sa isi dea seama care au fost greselile care au condus ca “tatal sarac” sa nu poata face bani.

Primele doua treimi din carte acopera sase lectii invatate in timp de autor de catre tatal sau bogat, lectii pe care cititorii le vor descoperi interesati sa le aplice in viata lor de zi cu zi.

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Cartea Tata bogat, tata sarac poate fi considerata de catre critici si cititori, in esenta, o “perspectiva financiara personala” relatata sub forma unei parabole. Autorul ofera cititorilor ocazia de a citi despre o perspectiva foarte diferita a modului in care se fac banii.

De exemplu, in loc sa considere ca un element de valoare este pur si simplu ceva de valoare, autorul defineste aceste elemente ca fiind acelea care genereaza “fluxuri de numerar”. Aceasta inseamna ca, potrivit acestei carti, casa pe care o detii nu este un bun in adevaratul sens al cuvantului.

Ideile prezentate de autor nu pot fi considerate neaparat profunde sau “fanteziste”, insa pot fi destul de inovative pentru anumiti cititori mai traditionalisti. Cartea ii invata pe acestia sa se gandeasca la bani nu ca la un scop final, ci ca la un instrument pentru a ajunge la bogatie.

De ce merita sa cumperi cartea

Aceasta carte are o poveste foarte buna. De asemenea, este foarte simplu de inteles. Autorul a stiut cum sa invete lucruri esentiale despre ce inseamna sa faci bani si mai ales cum sa povesteasca aceste lucruri intr-o maniera atractiva.

Chiar si un copil ar putea sa inteleaga sfaturile oferite de autor cititorilor din toata lumea. Citind aceasta carte, vei privi ideea de bani si ce inseamna sa faci bani intr-o cu totul alta lumina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *