cartea-anotimpul-fructelor-de-mango

Anotimpul fructelor de mango

Anotimpul fructelor de mango este un roman publicat in anul 2003 de catre autoarea de origine indiana Amulya Malladi. Cunoscuta pentru 7 romane de succes si pentru faptul ca are un job full time de marketing executive, Amulya adora cluburile de carte si studiile culturare. A locuit 14 ani in Danemarca, iar dupa casatorie s-a mutat in California, unde locuieste alaturi de sotul ei si cei doi copii ai lor.

Anotimpul fructleor de mango este o scriere coplesitoare despre lupta a doua culturi total diferite. O poveste inspirata chiar din trairile autoarei, ea insasi traind departe de casa, precum protagonista cartii, Priya Rao. In cele peste 250 de pagini, cititorii vor fi ademeneti intr-o lume intens colorata si condusa de limitele culturale specifice unui stat precum India.

Plotul

Actiunea romanului se invarte in jurul protagonistei Priya Rao si familiei sale. Aceasta este o tanara care dupa ani de sedere in America, decide sa se intoarca in tara ei natala, in India. Odata revenita in sanul familiei, aceasta se confrunta cu o primire rece, personalitatea si gandurile ei fiind foarte diferite de cele ale familiei lasate in urma. Tensiunea creste in momentul in care Priya anunta faptul ca este logodita cu un cetatean american. Familia ei nu pare deloc incantata de idee si incearca sa o convinga sa isi aleaga in schimb un baiat bun, un indian.

Reintoarcerea acasa se transforma de fapt intr-o experienta coplesitoare, plina de suisuri si coborasuri. Romanul devine astfel o poveste despre imposibila incercare de schimbare a mentalitatilor si a luptei dintre culturi profund diferite. Traditia si modernismul se intrepatrund printre randuri, iar generatiile intra intr-un conflict infernal, dureros, dar actual si verosimil.

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Stilul autoarei este abrupt, cosmetizat si explicat pe intelesul persoanelor care nu au avut contact cu India. Desi a fost criticata pentru felul in care a prezentat povesea, foarte multi oameni au aclamat romanul, spunand ca este una dintre cele mai furmoase reprezentatii a iubirii sincere si infinite dintre copil si parintii sai. Atmosfera creata este una colorata, aproape familiala, astfel incat cititorii sa se simta relaxati in timpul lecturarii.

De ce merita sa cumperi cartea

Cartea merita cumparata deoarece prezinta o situatie reala, care inca se poate intampla. De fapt, chiar in momentele in care citesti aceste randuri, o tanara din India s-ar putea confrunta cu aceleasi probleme precum Priya. Merita atentia cititorilor deoarece demonstreaza faptul ca desi nu ne putem alege familia, iubirea neconditionata pe care i-o purtam, nu o putem schimba niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *