credit-auto-mercedes

Creditul auto

V-ati saturat de masina pe care o aveti de la parintii dumneavostra, care are o multime de kilometri, fara aer conditionat si care, in plus, mai si consuma de va goleste buzunarul si vreti sa va cumparati o masina noua, care sa fie exact asa cum visati, dar nu aveti bani suficienti? Ei bine, in acest caz nu va ramane decat o solutie: creditul auto.

Primul pas pe care trebuie sa il faceti inainte sa mergeti la banca, este sa va interesati care este pretul exact al autovehiculului pe care vreti sa il achizitionati, ca sa calculati suma de care mai aveti nevoie de la banca in cazul in care mai aveti si dumneavoastra ceva rezerve. In caz contrar puteti incerca sa o cumparati doar cu bani din banca.

In momentul in care ajungeti la banca, veti fi indrumat de catre un angajat al acestei institutii sa apelati la un credit auto. Ideea creditului auto este la fel ca in cazul creditului imobiliar, cu diferenta ca aici veti pune garantie masina si nu casa.

Facand o paralela intre aceste doua forme de creditare, la noi in tara este propus, dar pana in acest moment nu a fost inca aprobat, un proiect de lege prin care tinerii sa isi poate achizitiona un autoturism printr-un credit auto garantat de stat, la fel ca la creditul prima casa.

Dupa ce v-ati dat acordul in vederea intocmirii dosarului pentru creditul auto urmeaza sa se stabileasca perioada creditului (care este in general intre 3 si 6 ani), moneda in care se face acesta (sfatul nostru este sa alegeti ca moneda, moneda in care vi se plateste salariul) si forma ratelor (daca sunt fixe sau variabile). In cazul creditului auto veti avea nevoie in mod obligatoriu de o asigurare de tip CASCO.

Pentru aceasta discutati cu agentul de asigurari, deoarece valoarea unei astfel de polite nu este nesemnificativa si se va adauga la rata creditului.

Daca v-ati decis sa faceti un credit auto, cel mai bine este sa mergeti la mai multe banci, pentru a o gasi pe cea care va ofera cele mai bune beneficii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *