Viitorul din scolile container

Containerele, atat cele reciclate, de transport maritim, cat si cele nou construite, sunt cunoscute de catre desigenrii in constructii si arhitecti pentru pretul redus, dar si pentru usurinta de fi utilizate. Au fost folosite deja de cativa ani, atat la constructia de case, extensii de locuinte, birouri sau spatii comerciale, dar este si un nou segment in arhitectura din domeniu, lasand deoparte tamplaria, pentru a profita de avantajele oferite de acete materiale unice.

Noul design ofera chiar facilitati de cazare si educatie. Ambele sunt de obicei preferate atat datorita pretului, cat si usurintei de instalare si completare cu noi facilitati, containerele indeplinidnd toae aceste cerinte.

Arhitectura inovatoare a decis sa devina si ecologica, prin decizia de a include aceste structuri in cadrul cladirilor din invatamant din zilele noastre. Folosite ca materiale principale de constructie, containerele adauga scolilor moderne o noua facilitate, facandu-le un loc “verde” si durabil pentru copii.

Toate aceste spatii, fie ele scoli, hoteluri sau centre comunitare, profita de avntajele si multiplele beneficii pe care containerele le ofera.

Cu bugete stranse, constructii care se deterioreaza rapid si o populatie aflta in plina crestere si dezvolatre, dar cu tot mai putin spatiu de extindere, multe scoli din intreaga lume s-au inderptat catre containere, structuri ieftine si portabile. Dar salile de clasa prefabricate folosite de obicei in sistemele de invatamant lipsesc, de cele maimulte ori, din departamentul de proiectare. Containerele ofera alternnativa ideala. Un astfelde container poate gazdui, de exempu, 25 de elevi, iar la el se poata atasa un spatiu suplimentar cu destinatii de recreere sau loc de joaca. Stiviunid mai multe astfel de containere obtinem mai multe clase si, deci, mai mult loc pentru a gazdui elevi.

Trei pereti de containere de transport maritim stivuite, impreuna cu un al patrulea perete din policarbonat translucid pot crea un spatiu ochios, luminos si ieftin al unei sali de sport, iar acest lucru chiar este posibil si aplicat si la salile de sport din tot mai multe scoli si licee si de la noi. In alte situatii, aceste containere ingenis taiate pot fi transformate, la interior, intr-un fel de balcoane inchise, in tmp ce din exterior par luminoase si stralucitoare.

Containerele pot fi conectate prin pasarele si scari, pentru un complex mai mare cu infirmrie, centru de educare si birouri.

Indiferent ca sunt mobile sau stationare, containerele sunt un spatiu grozav pentru destinatii educationale. Scolile Waldorf sunt cele care au inteles acest lucru si au inceput esxtinderea, unele chiar cu zeci de astfel de containere care le ofera, practice, spatiu nelimitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *