router-digi-internet

Abonamentul la internet

In zilele noastre, conexiunea la internet a devenit ceva fara de care, pur si simplu, nu se poate. Internetul faca parte din viata noastra de zi cu zi, indiferent ca este vorba de comunicarea cu ceilalti, cautarea unor informatii, managerierea afacerilor sau petrecerea timpului liber. Prin urmare, fiecare locuinta are nevoie, pe langa un abonament TV, si de o conexiune la internet.

Din fericire, la noi in tara conectarea la internet se face foarte simplu si exista mai multe tipuri de conexiuni disponibile pentru dumneavoastra: clasica, cu ajutorul unui modem, sau prin cablu. In ceea ce priveste conexiunea prin fibra optica, priza electrica, Wi-Fi si conexiuni prin satelit sunt disponibile, dar mai putin frecvente.

Conexiunile in banda larga au nevoi, in general, de o medie de 5 zile lucratoare pentru a fi activate. Cele mai multe conexiuni sunt platite, dar exista si conexiuni gratuite (dar va trebui sa platiti pentru telefonia locala).

Marea majoritate a furnizorilor de servicii de internet (ISP) ofera 3 tipuri de pachete: platiti atat cat consumati, platiti un abonament lunar pe o perioada de conexiune nelimitata (preturile incep de la aproximativ 5 euro), o combinatie formata dintre un pret fix pana la atingerea unei valori, urmand ca dupa aceea sa se taxeze in functie de ceea ce consumati peste abonament. Pretul unei conexiuni de baza este destul de variat si exista diferite oferte. Preturile pornesc de la 5 euro pe luna pentru o conexiune de 256 Kbps si ajung pana la 20 de euro pentru conexiuni de 4096 kbps. Pentru atragerea clientilor, furnizorii de servicii de internet ofera, adesea, gratuitate la instalare.

Trebuie sa stiti, insa, ca cele mai multe firme care ofera astfel de servicii restrictioneaza download-urile. Unii furnizori de internet limiteaza download-ul la 500 MB pe luna, de aceea, daca intentionati sa descarcati multe informatii de pe internet, va recomand ca cautati un abonament care sa nu aiba prevazuta limita de download.

In urma prezentarilor de mai sus, nu va mai ramane decat sa va ganditi foarte bine la ce anume va foloseste internetul si sa alegeti tipul de abonament care va convine cel mai mult, atat din punct de vedere al traficului cat si al costului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *