Necesitatea asigurarilor medicale de calatorie

Idiferent de scopul si durata unei calatorii in strainatate si indiferent de mijlocul de transport folosit, o asigurare de calatorie sau o asigurare medicala va poate fi de mare folos in cazul unor eventuale  neplaceri sau accidente pe timpul deplasarii, sau a unor probleme de sanatate, care sa va strice minivacanta si momentele de odihna si relaxare. Asadar, oriunde ati pleca, mai ales daca mergeti in vacanta, nu uitati, datorita entuziasmului, sa incheiati o asigurare de calatorie in strainatate. Cu ajutorul acestor asigurari, in cazul unui nefericit accident sau a unor probleme de sanatate, va vor fi decontate cheltuielile pentru ingrijirile medicale de care aveti parte in strainatate.

Odata cu aderarea tarii noastre la U.E. si cu introducerea cardurilor europene de sanatate, asigurarea medicala pentru calatorii in strainatate (spatiul U.E.) nu mai este obligatorie. Cu toate acestea, pentru a avea parte de servicii de calitate, in clinici particulare, valabile chiar si in afara Uniunii Europene, este indicat si de mare folos sa incheiati o asigurare medicala de calatorie.

Firmele de asigurare care ofera astfel de polite pun la dispozitia clientilor o gama variata de pachete de asigurari medicale pentru calatoriile in strainatate, cu ajutorul carora pot fi decontate o serie de servicii medicale. In felul acesta, clientilor le sunt acoperite o buna parte dintre costurile tratamentelor si serviciilor medicale necesare in caz de accidente sau probleme de sanatate aparute in timpul calatoriei (spitalizare, tratament ambulatoriu, medicamente, interventii chirurgicale si stomatologice, pana la cheltuieli de repatriere in cazul decesului). Toate aceste servicii sunt asigurate doar pe perioada de valabilitate a politei. Pretul unei polite de asigurare medicala de calatorie variaza in functie de mai multi factori. Un prim factor este reprezentat de perioada asigurata. Atentie, cand cumparati o polita pentru aigurarea medicala de calatorie, sa cuprindeti in valabilitatea ei si zilele in care efectuati deplasarea la si de la destinatia dumneavoastra. Un alt criteriu folosit pentru stabilirea pretului unei polite il reprezinta varsta asiguratului, persoanele cu varsta de peste 60 de ani platind  chiar si triplu fata de cele mai tinere. Este foarte clar ca, la preturi variabile, si sumele asigurate vor fi diferite. Acestea difera atat in functie de varsta celui asigurat cat si de destinatia si scopul calatoriei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *