De ce sa inlocuiti boxele masinii

Daca masina ta nu se incadreaza in categoria modelelor cele mai noi, livrate impreuna cu sunet premium, aceasta probabil tanjeste dupa o revizuire a sistemului de boxe. Unul dintre semnele sigure in acest sens este un sunet greoi, deoarece cele mai multe sisteme stereo auto cu difuzoare in gama completa, nu sunt la fel de performante ca atunci cand sunt noi. Luati in considerare si faptul ca boxele din fabrica ale masinii, de cele mai multe ori, nu au aceeasi calitate a constructiei ca unitatile de pe piata pieselor de schimb. Este foarte usor sa vezi asta prin modul in care calitatea sunetului se poate degrada mai repede cu trecerea timpului. Este, de asemenea, extrem de usor sa inlocuiti boxele auto, daca utilizati un ghid de dimensiune.

Difuzoarele din fabrica ar trebui sa fie, de asemenea, inlocuite, in cazul in care veti construi un sistem nou de sunet. Este foarte putin probabil ca boxele si echipamentele originale din masina sa fie capabile sa indeplineasca aceleasi sarcini si sa lucreze la acelasi nivel si putere ca o unitate premium, un sistem audio nou, de ultima generatie, la care orice sofer viseaza. Daca vrei si mai mult de la sistemul stereo auto, il poti personaliza, cel mai bun pariu este inlocuirea cu o gama completa de difuzoare cu componente de inalta calitate a boxelor din fabrica.

Upgrade-ul boxelor din fabrica

Daca va doriti totusi sa scoateti cel mai bun sunet posibil din sistemul de sunet cu care este dotata masina din fabrica si nu aveti un buget enorm, difuzoarele sunt un loc minunat din care sa incepeti. Cele mai multe sisteme folosesc difuzoare din gama completa, ceea ce inseamna ca fiecare difuzor are un singur driver responsabil pentru producerea de tonuri joase, ridicate si medii. Daca inlocuiti aceste boxe auto care se incadreaza in categoria mentionata, cu doua sau trei cai, cu unele care au mai multe drivere, diferenta de calitate a sunetului poate fi remarcabila.

Difuzoarele din magazinele de specialitate, premium, de asemenea, tind sa fie proiectate mai bine si sa fie fabricate din materiale de calitate mai mare decat cele originale. Cele mai multe boxe utilizeaza un invelis realizat din spuma si hartie care se deterioreaza in timp. In cazul in care invelisul care le inconjoara se uzeaza, calitatea sunetului scade semnificativ, de aceea este de mare ajutor cauciucul difuzoarelor de inalta calitate care are in plus calitatea de a facilita furnizarea de bas de calitate superioara.

In plus, un sistem nou nout de sunet este adesea realizat din materiale mai dense, de asemenea. Acesta este si unul dintre motivele pentru care o boxa din magazin va avea de obicei o reproducere a basului mai buna decat una a unei boxe de fabrica de marime similara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *