Facerea-de-bine

Facerea de bine…

In ultima vreme nu prea mi-am mai batut capul sa fiu generoasa sau sa incerc sa mut muntii din loc pentru ca as putea sa o fac datorita fortei fizice uriase cu care am fost inzestrata de acest D-zeu maret care ne tot vegheaza de sus, dar nu se baga pentru ca are alte treburi mai importante.

Sau poate s-o baga, nu neg niciuna nici alta, doar ca asa zic unii, si cand o zic unii, nu stiu de ce, dar pare un fel de filosofie din Grecia antica, adica daca au zis-o ei, e zisa si trebuie doar sa te conformezi.

De ce nu vreau sa mai fiu generoasa? Nu ca nu vreau. Cred ca o sa-mi reiau obiceiurile, pana la urma ce naiba, putem sa ne schimbam in esenta noastra. Categoric nu! Daca mama asa m-a azvarlit in lume, nu poate schimba nimic acest lucru. Se spune ca prostul ramane prost.

Nu sunt de acord, chiar si prostul mai poate fi nitel educat. Asa ca generozitatea mea din fasa, probabil a suferit cateva transformari. Sau nu ea, ci eu, adica mai trag cate o selectie din cand in cand.

N-am habar de ce oamenii cred in sinea lor ca sunt nemuritori. Cretina idee, chiar si daca sustinem ca exista viata de dupa moarte, indiferent de cum s-ar numi ea.

Sa traiesti cu ideea ca poti calca pe ceilalti pentru binele tau si alor tai e mare lucru, Domle! Mai ca imi vine sa cred ca traiesc o Apocalipsa de aia stil zombi.

Adica intr-o astfel de perioada, tu cu ai tai sunteti esentiali, asa ca vei da in cap tuturor celorlalti pornind de la premisa ca sunt rai si ca te vor ucide sa-ti ia nush ce ai tu mai de pret (probabil niste cutii de pate si o pereche de chiloti curati)

. Si totusi nu toti ceilalti sunt rai, nu toti vor sa te omoare, mai sunt si oameni buni, dar tu nu poti sa faci diferenta, nu ii vezi, asa ca da-I dracu si da-le in cap.

Traim Apocalipse, unele dupa altele, asa in chestiile marunte ale vietii, in lupta asta cretina pentru a supravietui, dar nu intr-o Apocalipsa. Cine mama ma-tii te pune sa te razboiesti cu vecinul de la 1 doar pentru ca a uitat si ala apa la cada deschisa si te-a inundat?

Lasa ma, se repara si tavanul, e om civilizat, nu-ti fa griji atatea ca ai facut tu imprumut la CAR si ai reusit sa-ti pui tavan fals in baie. Pune mana si te muta la casa daca vrei sa nu ai parte de astfel de probleme. Cu toate ca, din experienta iti spun, s-ar putea sa te inunde Cel de Sus.

Mai e sparta o tigla, tabla aia de ultima generatie n-a fost pusa tocmai bine de mesterii priceputi… Fii mai calm! Vorba aia. Si daca s-a intamplat ce? A crapat Pamantul si ti-a inghitit pisica sau ce?

Chestia este ca m-am cam plictisit de oameni. In general. Nu ca ma cred desteapta sau mai stiu eu, poate superioara, ci, pur si simplu, am obosit sa incerc sa ma apar. Lasa sa arunce cu vorbe, sa dea, sa faca ce vor.

Intr-adevar, asta e purul adevar, intr-o Apocalipsa nu pot exista toti, unii vor manca pe ceilalti. Nici macar nu sunt prea multa, in cazul in care si-ar dori sa-si umple stomacul pe vreo cateva zile. Si mai sunt si atoasa. De! Varsta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *