Ziua-Cea-Mai-Lunga-Incercam-Sa-O-Facem-Cat-Mai-Scurta

Ziua Cea Mai Lunga Incercam Sa O Facem Cat Mai Scurta

Traseu: Intersectie Canal-Caraorman cu Canal Litcov – Canal Magistral – Canalul Suez – Garla Perivolovca – Bratul Sf. Gheorghe (cursul vechi) Distanţa parcursa : aprox. 25 km Timp: 9 h Data :19.06.2016

Dimineata incepe cu tipetele sugrumate a vitelor si sacalilor din imprejurimi. Ne trezim pe rand, grabiti sa ne strangem catrafusele, constienti ca nu mai este timp pentru a o lungi ca in alte dati, nu din cauza animalelor salbaticite, ci din cauza distantei care urma sa fie parcursa.

Ramasi fara cârma la caiac, dupa o zi in care ne-am luptat cu vântul pe Dunarea Veche, apoi cu o traversare hard-core pe Bratul Sulina, nu poţi sa-ţi doresti decât o zi mai “light”. Cu toate acestea ziua a 4-a era concepută a fi cea mai lunga din planul de trasee, cu parcurgerea a 30-35 km si cu vizitarea a cel putin 3 lacuri.

Vrand nevrand, pe parcursul zilei, am redus distanta la 25 km, am renuntat a mai vedea vreun lac si am adoptat strategia popasurilor lungi si dese.

Iar am avut ghinion de vant, ba din fata, ba din lateral, numai din spate nu.

Deliciul zilei a fost culesul visinelor dintr-o fosta asezare pescareasca, unde ne inghesuiseram la o noua pauza de odihna. Sacrificiul a fost lupta cu furnicile.

„Cand barbatii nu merg la vanatoare, femeile merg la cules.”

De la intersectia Canal Crisan-Caraorman cu Canal Litcov am intrat pe Canalul Magistral, apoi in Canalul Suez pana am iesit in Garla Perivolovca, la intersectia Bratului Sf. Gheorghe (cursul vechi), unde am si campat.

Perivolovca este o garla foarte frumoasa, care leaga Bratul Sf. Gheorghe de Litcov. Ofera un peisaj aparte, cu nuferi, paduri si japse.

Este unul din putinele locuri in care gasim nuferi galbeni amestecandu-se cu nuferi albi (cele doua plante, in mod normal, evita sa imparta aceeasi suprafata de apa, avand cerinte de mediu diferite).

Pe insearat, padurea scufundata-n ape, ofera un joc de lumini pe care nu vrei sa-l ratezi, la fel si panorama de la intersectia cu Bratul Sf. Gheorghe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *