GSP-Explică-De-Ce-Nu-Păstrează-Centurile

GSP Explică De Ce Nu Păstrează Centurile: Titlurile Pot Fi Furate, Amintirile Şi Momentele Sunt Pentru Totdeauna

George St Pierre, unul dintre cei mai decoraţi campioni MMA are obiceiul de a nu păstra centurile după ce le câştigă, ci le dă apropiaţilor săi, în semn de mulţumire. Centura obţinută o dată cu reîntoarcerea sa un a făcut excepţie, aceasta fiind dăruită antrenorului său de lupte.

St-Pierre a explicat practica sa:

“Fiecare centură pe care am câştigat-o, încă de la început, a fost dăruită cuiva care a fost aproape de mine, în cursul carierei mele. Prima mea centură am dat-o mamei, petru că ea a fost cea mai important pentru mine. Pe urmă i-am dat-o lui Firas, pe urmă lui John (Danaher). Le-am dat la diverse persoane care au fost lângă mine încă de la început.”

În vârstă de 36 de ani, GSP a câştigat toate cele 13 lupte pentru titlu de până acum în UFC, însă, după cum a afirmat sportivul, promoţia a încetat să îi mai dea centuri noi, în timpul lungii sale domnii la categoria 77 de kilograme.

“După o vreme, au încetat să îmi mai dea century aşa că nu am mai putut să le dau cadou. Acum că mi-au dat o centură nouă, i-am dat-o lui Victor Zilberman, care a fost antrenorul meu de lupte mai mult de 15 ani.”

“Când i-am dat centura – el a fost luptător USSR – cred că a fost prima dată când l-am văzut zâmbind şi m-am bucurat foarte tare.”

St-Pierre spune că în timp ce centurile sunt drăguţe, nu au fost niciodată importante pentru el.

“Motivul pentru care m-am întors nu sunt banii. Am vrut să mă întorc să fac istorie. Nu am făcut-o neapărat pentru centură ci pentru palmaresul meu.”

“Am făcut-o ca să mă bucur de o amintire care va rămâne cu mine toată viaţa. Centura e numai un simbol” – spune el. “E drăguţ, reprezintă multă muncă şi dedicaţie dar ar putea fi furată sau distrusă. Amintirea pe care o am despre ea, despre ceea ce am făcut un va putea să-mi fie luată vreodată”.

“Va fi ceva ce voi ţine cu mine toată viaţa. Poate într-o zi voi trece prin momente dificile şi atunci voi putea să mă gândesc la momentul ăsta. Mă va face să zâmbesc”, a spus el. “Despre asta e vorba. Fac asta ca să trăiesc momentul.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.