Arbitru-De-Box

Unui Arbitru De Box I Se Refuză Dreptul De a Mai Profesa În Uk După Ce a Încurcat Între Ei Sportivii Și a Dat Scorul Invers

Ryan Burnett  din Irlanda de Nord (17-0, 9 KOs) este noul campion IBF la categoria Bantamweight (minus 54 kg) după ce l-a învins pe englezul Lee Haskins (34-4, 14KOs) la decizie, în fața fanilor săi din Belfast.

Bunett i-a administrat câte o numărătoare în repriza 6 și 11, dominându-l complet pe adversarul său.

În mod surprinzător, dacă 2 dintre judecători au punctat clar în favoarea lui Burnett, cel de-al treilea, americanul Clark Sam Martino a surprins pe toată lumea cu o decizie de 118 -108 pt Haskins. Sub nicio formă nu ar fi putut fi văzut Haskins câștigător, mai ales cu o diferență de punctaj așa de mare. Acest scor denotă  faptul că Sammartino a punctat inclusiv 10-8 pentru Haskins.

Sammartino profesează ca arbitru judecător de box din 1984, și are destul de multă experiență în domeniu.

Se pare că scorul a fost dat invers pentru că Sammartino nu a identificat corect sportivii. Conform unor martori, arbitrul a întrebat pe unul dintre  fotografi care dintre cei doi este Lee Haskins, și i s-a spus că cel din colțul roșu, motiv pentru care a crezut că cel cu bermude roșii (deși aveau numele scrise vizibil pe șorturi ambii).

Score-card-ul său a fost foarte corect, însă decizia complet invers.

După meci, Robert Smith, secretarul general al , British Boxing Board a declarat pentru Sky Sports că s-a încheiat cariera lui Sammartino, cel puțin în UK.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *