Nysac-a-admis-o-grămadă-de-greşeli

Nysac a admis o grămadă de greşeli în timpul episodului cu prosopul la ufc 210

Kim Sumbler, directorul New York City Athletic Commission, recunoaşte că au existat greşeli la cântarul UFC 210.

Campionul UFC la categoria semigrea, Daniel Cormier a cauzat controverse la cântarul UFC 210, înaintea luptei cu Anthony Johnson, în Aprilie, în Buffalo, New York. Iniţial, cântarul a arătat 206.2. A coborât puţin de pe el şi când a revenit, a arătat 205.

Cormier a fost suspectat că ar fi folosit prosopul ca instrument de a îndepărta kilogramul în plus, mişcare pe care rivalul său, Jon Jones a numit-o: “unul dintre cele mai murdare lucruri pe care le-a văzut în sport”. Însă, în ceea ce o priveşte, New York State Athletic Commission recunoaşte că au fost deficienţe în timpul evenimentului.

“Au fost greşeli peste tot”, a spus Kim Sumbler pentru MMA Fighting. “Am învăţat din asta. Am schimbat procedura. Ne vom asigura nu numai că sportivul nu va mai atinge prosopul, dar nimeni altcineva cu excepţia membrilor comisiei. După cum aţi văzut, un membrii comisiei i-au ţinut prosopul lui Dan Cormier”.

MMA-ul a avut o interdicţie de două decenii în New York la începutul anilor 90, interdicţie ridicată în martie 2016. De atunci, UFC au organizat trei evenimente în acest stat iar tóate au fost marcate de o controversă. Din partea lor, NSYAC au schimbat procedura cântarului şi au aprobat un sistem de repetare instantanee după scandalul Chris Weidman vs Gegard Mousasi, la UFC 210.

Sumbler a admis posibilitatea ca NYSAC să fi fost copleşită de presiune şi a salutat criticile aduse.

“A fost o încercare. Am fost aruncaţi într-o groapă cu şerpi – a spus Sumbler. Am avut toate luminile pe noi. Am avut fiecare ochi pe noi. Am fost ultimul stat care a reglementat MMA-ul. Aveam toate privirile pe noi, aşteptând să facem un pas greşit. A fost greu. Multe critici iar cei care ne-au criticat au avut dreptate. Nu este nimic greşit în a spune ce gândeşti.”

“Vreau să îmi asum criticile. Am nişte umeri grei şi sunt gata să iau asta pe umerii mei. Sunt gata să ascult – a adăugat Sumbler. Vreau ca oamenii să realizeze că această comisie şi membrii săi fac o treabă bună. Ne uităm la ceea ce se întâmplă şi o facem realist…. Ne uităm la ceea ce are nevoie comunitatea, la ce e corect pentru sportiv şi luăm deciziile în funcţie de asta, cu critici sau fără.”

Următorul eveniment pentru NYSAC este la UFC 217, pe 4 Noiembrie la Madison Square Garden. Cardul va avea trei meciuri de titlu, capul de afiş fiind meciul dintre Michael Bisping şi Georges St-Pierre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *