ventuze masaj

De ce este important tratamentul cu ventuze masaj

Oricine a auzit de tratamentul cu ventuze masaj a devenit fan al acestuia datorita beneficiilor pe care le are asupra corpului. Tratamentul cu ajutorul ventuzelor masaj se bazeaza pe un principiu foarte simplu: boala este adusa la suprafata cu ajutorul ventuzelor masaj, dupa care se incepe eliminarea treptata a afectiunii de care suferiti. Pe Internet veti gasi zeci de oferte de cutii cu ventuze la preturi foarte mici, insa nu trebuie sa va lasati indusi in eroare de aceste asa-zise oferte, deoarece va pot face mai mult rau decat bine in cazul in care nu stiti sa le folositi corect.ventuze masaj

De aceea, indicat este sa va lasati pe mana unui specialist care lucreaza cu produse de calitate. Inainte de a fi aplicat tratamentul, pacientul va fi consultat in prealabil de un medic specialist care urmeaza sa-i puna diagnosticul corect pacientului. Cu siguranta orice pacient doreste sa se insanatoseasca, asa ca regula de baza este sa respecte cu strictete indicatiile oferite de medic. Cu siguranta la bunici ati auzit de aceste ventuze masaj, deoarece ele se foloseau inca din Antichitate.

Cu aceste ventuze, bunicii isi vindecau nepotii de raceli. Aparitia primelor ventuze este strans legata de cornurile de animale, acestea fiind primele “materiale” din care ventuzele erau facute. Se mai foloseau si materiale ca bambusul, alama sau ceramic. Culoarea pielii era cea care indica boala de care suferea pacientul, iar culoarea vinetie a pielii indica o raceala care urma sa se raspandeasca.

Cand vine vorba de a apela la tratamente alternative – cum este cel cu ventuze masaj – romanii nu dau inapoi, mai ales ca nu este un tratament care sa provoace durere. Insa, indicat este sa stiti cum sa le folositi. Dupa cateva sedinte veti vedea si primele rezultate, in functie de gravitatea afectiunii pe care o aveti.

Atentie la materialele folosite

Desi ventuzele masaj pot fi curatate foarte usor, doar cu apa si sapun sau dezinfectate cu spirt, trebuie sa aveti grija ca acestea sa fie curatate in fata voastra. Ventuzele trebuie sa fie in perfecta stare de igiena si trebuie puse la uscat inainte de a se folosi pe pielea pacientului. Si pielea trebuie hidratata iniante de aplicarea ventuzelor. Indicat este sa se hidrateze cu ulei de masaj sau crema de corp. in felul acesta si ventuzele vor aluneca mai usor pe piele.

Dupa prima sedinta, pielea se va inrosi cu siguranta, insa aceste echimoze vor disparea in cateva zile. Este un lucru absolut normal de care nu trebuie sa va speriati. Chiar daca tratamentul este unul agresiv pentru piele, rezultatele sunt spectaculoase, iar echimozele nu sunt dureroase. Nu intotdeauna tratamentele bazate pe medicamente dau rezultate, asa ca romanii si nu numai apeleaza si la metode alternative de tratament care pot da rezultate vizibil mai bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *