ventuze masaj

Utilizarea unor ventuze de masaj

Ventuzele au fost prezente in viata multora dintre noi de foarte mult timp insa utilizarea lor se duce pana in antichitate si in timpuri foarte vechi cand erau utilizate in orient ca si o modalitate de tratare a unor afectiuni diverse. In acele timpul erau folosite unele ventuze realizate din lemn, din metal, din cornuri de animale si ulterior unele din sticla insa rolul si importanta lor sunt mentionate in diferite scrieri din acele timpuri.

Un tratament oportun cu ventuze pentru masaj

Prezenta in ceea ce priveste civilizatia noastra sau cultura noastra tine in primul rand de rolul pe care aceste ventuze il aveau in cadrul unui masaj terapeutic sau poate pur si simplu in tratarea anumitor dureri fie ele de spate sau a altor zone. Aceasta utilizare mai poate fi prezenta si pe langa cea in care unele ventuze din sticla erau utilizate in tratarea unor raceli sau a unor afectiuni pulmonare insa importanta lor este una benefica de fiecare data.

ventuze masaj

In acest moment si in situatia de fata putem sa vorbim despre ceea ce inseamna rolul si cum se folosesc ventuze masaj in tratarea unor afectiuni diverse si poate unele la care nu v-ati fi asteptat. Cum exista numeroase tipuri de masal la fel poate fi vorba si despre prezenta unor utilizari diverse pentru aceste ventuze de masaj. Puteti sa dati peste utilizarea lor de exemplu in cadrul unor sedinte de masaj anticelulitic in care au rolul de a ajuta sistemul limfatic si de a ii spori functionare pentru a ajuta la drenare si la eliminarea tesurilor de sub straturile de piele.

Pentru cei care prefera doar masajul de relaxare aceste ventuze pot stimula si partea de sistem circulator si astfel ajutand la refacerea muschilor, la detensionarea lor si in acelasi timp si la partea de asigurare a transportului de nutrienti catre acestia. Cum poate fi vorba si despre ceea ce inseamna lupta cu anumite afectiuni ale pielii si poate lupta cu semnele de imbatranire ale acesteia putem sa avem si rolul unor ventuze in aceasta directie. Puteti foarte usor sa eliminati semnele de imbatranire cum ar fi ridurile de expresie dar si cearcanele insa pentru zona fetei trebuie sa apelati la unele ventuze mai reduse ca si dimensiune. Avanatjul major este dat de faptul ca cele moderne sunt realizate din silicon iar asta permite sa apelati la ventuze de forme si dimensiuni diferite, unele fiind chiar special realizate pentru zona ochilor.

Tragerea unei concluzii in ceea ce priveste cum se folosesc ventuze masaj poate sa ne duca spre beneficiile oferite de acestea si mai exact spre stimularea sistemului circulator, a sistemului limfatic dar si pentru utilizarea in tratarea inflamatiilor, vanatailor sau durerilor din anumite zone. Nu trebuie sa uitam si de posibilitatea ca pozitionarea in anumite zone sa afecteze sistemul digestiv, refacerea dupa o anumite operatie, reducerea cicatricilor sau a timpului de refacere dupa o competitie sportiva. Trebuie insa ca partea de aplicare si de utilizare sa fie realizata de cineva cu experianta si in cadrul unor sedinte pentru a putea urmarii totusi si efectul acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *