În Timișoara nu există Uber. Mă gândesc că ar fi necesară puțină concurență. Poate taximetriștii s-ar purta mai frumos, n-ar mai avea pretenția să primească bacșiș și, încă odată, poate, nu ar profita de slabele mele cunoștințe legate de ruta către casă sau orice altă locație și nu m-ar mai plimba pe „scurtăturile” lor.
#biglikeforuber
Știam de multă vreme despre Uber și aplicația lor, chiar înainte cu puțin timp să apară în România. Personal, „funcționez” pe principiul: nu fac recomandări dacă nu știu despre ce este vorba, nu vorbesc nici de bine, nici de rău.
Prin urmare, dacă tot m-am plimbat cu Uber prin București, m-am gândit să vă povestesc despre câteva aspecte practice pe care le-am observat în urma experienței mele. Probabil nu e nimic nou pentru persoanele care circulă frecvent folosind Uber, dar o experiență e o experiență.
Cum funcționează?
Înainte de toate, trebuie să îți adaugi metoda de plată. Evident, plata cu cardul. Aici, ai două opțiuni: fie scanezi cardul cu telefonul, fie îți scrii tu datele de pe card. Pentru ce variantă credeți că am optat? ? Logic, pentru scan.
Poți să îți setezi adresele favorite
Da, poți să îți salvezi în aplicație adresele pe care le folosești cel mai des. Ei îți recomandă HOME și WORK. Firește, am considerat că ar fi mai bine să nu completez cu nimic. Cum Uber nu e în Timișoara, nu mi-aș fi permis să fac erori. Cum ar fi reacționat un șofer să vadă ruta București – Timișoara? :O
Cu Uber ai un istoric al curselor
Mie mi-a fost de folos. M-am plimbat 3 zile cu Uber-ul prin București. Totuși, am crezut că nu am nicio dovadă că am făcut asta. Apoi, am început să mă joc cu aplicația. Am descoperit secțiunea „Istoric Curse”. Aici poți găsi informații legate de data și ora când a avut loc cursa, tariful total, ruta folosită, șoferul care a preluat comanda și evaluarea lui. Mai sunt și alte informații, precum care a fost tariful de bază, numărul de kilometri și, în sfârșit, numărul de minute și de pe ce card ți-au fost retrași banii (dacă ai mai multe carduri înregistrate, ca mine ? ).
Cu ce mașini călătorești?
Dacă ai ales Uber, implicit ai ales diversitatea. Poate fi orice mașină. Nu mașini kinder, adică smart. Oare e posibil să fie? ? Oricum ar fi, eu n-am avut parte. Totul este foarte curat, șoferii sunt politicoși și nu conduc haotic. Nu am simțit nicio secundă că viața mi-ar fi fost pusă în pericol, iar poveștile de viață ale unora sunt potrivite pentru scris romane (asta dacă ești o persoană vorbăreață și intri în discuții).
Ce trebuie să mai știți?
Atunci când nu sunt mașini Uber în zona de preluare sau dacă mașinile Uber sunt foarte solicitate într-o anumită zi sau oră, se pot aplica tarife dinamice. În București, tariful este de 1,39 lei/km. Tariful dinamic înseamnă că tariful poate să fie dublu, triplu sau chiar de șase ori mai mare decât tariful normal. În Timișoara, tariful normal la Taxi e 1,99 lei/km. Concluzionând, în trei zile prin București, îți mai rămâne și de o pizza. ?
Cam atât despre Uber. Dacă sunteți din București, puteți folosi codul meu. Poate o să am destui USD cât să mă plimb „gratis” când voi mai veni prin capitală.